Veelgestelde vragen

1. Mijn woning heeft (ernstig) achterstallig onderhoud. Is dit een probleem?
Nee, dit is geen enkel probleem. Challenge Vastgoed koopt regelmatig woningen met achterstallig onderhoud.

2. Is Challenge Vastgoed werkzaam in geheel Nederland?
Ja, Challenge Vastgoed is overal in Nederland actief.

3. Is er bij verkoop aan de Challenge Vastgoed ook sprake van drie dagen bedenktijd (bescherming voor de particuliere kopers) of financieringsvoorbehoud voor de koper?
De wettelijke bedenktijd (bescherming voor de particuliere kopers) geldt niet voor Challenge Vastgoed. Wij kopen immers bedrijfsmatig en dan geldt de wettelijke bedenktijd niet. Ook nemen wij geen financieringsvoorbehoud op in de koopakte. U bent er dus van verzekerd dat uw woning zonder bedenktijd en financieringsvoorbehoud verkocht is als de handtekeningen zijn gezet.

4. Ik kan mijn betalingsverplichtingen richting de hypotheekverstrekker niet meer nakomen en moet mijn woning verkopen. Kan Challenge Vastgoed ook de afwikkeling (onderhandeling) met de bank verzorgen?
Ja, de Challenge Vastgoed heeft ruime ervaring met de afwikkeling van hypotheken met hypotheekverstrekkers. Challenge Vastgoed wordt dan ook regelmatig ingeschakeld door diverse hypotheekverstrekkers. Indien er een executoriale verkoop wordt opgestart, adviseren we u dringend snel te handelen. De opbrengst bij verkoop van uw woning via een executoriale verkoop is doorgaans veel lager dan verkoop via Challenge Vastgoed..

5. Er is executoriaal beslag gelegd op mijn woning. Kan ik mijn woning verkopen aan Challenge Vastgoed?
Met de opbrengst van de woning bij verkoop dient de openstaande hypotheek en eventuele achterstanden alsmede de beslagen te worden afgelost. Is deze opbrengst niet voldoende dan zal er toestemming dienen te worden verkregen door hypotheekverstrekker(s) en beslaglegger(s). Challenge Vastgoed en de notaris kunnen u hierbij begeleiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

6. Zijn er overige kosten verbonden aan verkoop van mijn woning aan Challenge Vastgoed?
Nee, net zoals bij een normale verkoop komen alle kosten koper (onder andere overdrachtsbelasting en notariskosten) voor rekening van Challenge Vastgoed. Wij rekenen geen additionele kosten voor onze dienstverlening. Bovendien betaalt u geen makelaarskosten (courtage- en advertentiekosten)

7. Indien ik mijn woning verkoop aan Challenge Vastgoed, moet ik dan direct de woning verlaten?
Nee, u hoeft de woning niet direct te verlaten. De oplevering/overdracht wordt in gezamenlijk overleg met de Challenge Vastgoed bepaald, net zoals bij een reguliere verkoop via uw makelaar! Daarnaast kunt u kiezen voor diverse overige opties, bijvoorbeeld verkoop op afroep, wij informeren u graag over de diverse mogelijkheden.

8. Wie stelt de koop- en transportaktes op?
Voor de koopovereenkomst hanteren wij het model koopovereenkomst voor een bestaande eengezinswoning (model juli 2008) vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis. De transportakte wordt te allen tijde opgesteld door een notaris. U kunt er voor kiezen dat ook de koopovereenkomst wordt opgesteld of gecontroleerd door een notaris. We wensen voor beide partijen een correcte afwikkeling.

9. Ik wil niet dat vrienden en buren weten dat ik mijn woning moet verkopen. Wordt alle informatie vertrouwelijk behandeld?
Alle informatie wordt uiterst discreet door ons behandeld en niet openbaar gemaakt.

10. Brengt Challenge Vastgoed altijd een bieding uit?
Ja, u ontvangt altijd een bieding van ons, bij minder courante woningen of bij woningen met veel achterstallig onderhoud is het mogelijk dat onze bieding lager ligt dan de verkoopprijs die u in gedachte heeft. Uiteindelijk is de keuze dan aan u of u hiermee akkoord wilt gaan.

Huidig aanbod / binnenkort te koop

Verkocht